Akne, celulit, gubitak kose, pa čak i depresija – neprijatelji su lepote i zdravlja, a mogu se sprečiti pomoću hladne vode sa tuša. Hladan tuš poboljšava cirkulaciju i bori se sa nekoliko problema koje su česti kod žena.

Da bi se sprečilo oticanje nogu, koje su češće javlja tokom letnje sezone, ne samo da je potrebno da se odreknete visokih potpetica, već i dugog boravka na suncu. Topao tuš je neophodno zameniti hladnim kupkama i hladnim oblogama. Gelovi protiv oticanja nogu je takođe najbolje čuvati u frižideru.

Ukoliko se borite sa celulitom pokušajte tuširanje hladnim tušem. Hladna voda poboljšava cirkulaciju krvi. Preporučuje se da jednom, najviše dva puta nedeljno, 4-5 puta naizmenično nekoliko minuta tuširate telo hladnom vodom i 30 sekundi toplom vodom. Za najbolje rezultate, trebalo bi da posle tuširanja masirate telo grubim peškirom.

Hladan tuš je u stanju da reši i unutrašnje probleme u telu. Hladna voda jača kapilare, sprečava pojavu proširenih vena i snižava visok krvni pritisak, poboljšava imunološki sistem i povećava broj belih krvnih zrnaca koji štite od virusa, ali i povećava sadržaj norepinefrina - supstance koja se bori sa depresijom i ubrzava metabolizam.

Hladna voda je odličan saveznik u borbi protiv akni. Pomaže i čisti pore duboko i smanjuje upale. Ispiranje kose hladnom vodom čini je jačom i sjajnijom. Hladna voda tonira kožu glave i sprečava opadanje kose.

(zenskimagazin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner